Paul-Martin pronssille Skotlannin avoimissa


Skotlannin alle 18-vuotiaiden avoimet mestaruuskisat järjestettiin 2.3. Glasgow’ssa. Kilpailu on yksi viidestä kansallisesta kilpailusta, joista brittijudokat voivat saada pisteitä päästäkseen maajoukkueseen. Tänä vuonna Skotlannin mestaruuskilpailuissa myös ulkomaalaisilla judokoilla oli mahdollisuus osallistua. Judo-Kanin Paul-Martin Künnapuu päätti testata taitonsa ikäluokkansa parhaita brittejä vastaan.

Ensimmäisessä ottelussaan Paul-Martin kohtasi Adam Butlerin, tuoreen Britannian alle 18-vuotiaiden mestaruuskisojen pronssimitalistin. Ottelu oli tasainen ja eteni jatkoajalle. Seitsemän minuuttia kestänyt kamppailu päättyi Paul-Martinin kannalta harmittavasti tappioon waza-arilla. Hän ei jäänyt kuitenkaan surkuttelemaan tappiotaan, vaan voitti keräilyottelunsa Nye Greasleya vastaan ipponilla. Sama tahti jatkui seuraavassa ottelussa Ben Pearcea vastaan.
Seuraavaksi Paul-Martinille tuli vastaan pitkä ja ketterä Caleb Drysdale, Britannian alle 18-vuotiaiden mestaruuskisojen hopeamitalisti. Paul-Martin pystyi vain vaivoin torjumaan nopean vastujansa hyökkäykset jalkoihin. Kuitenkin ensimmäisen pistesuorituksen teki Paul-Martin vastaheitolla. Ottelu ehti vanheta vain vajaat kaksi minuuttia, kun Paul-Martin yllätti vastustajansa tehokkaalla ipponin arvoisella heitolla.
Paul-Martin eteni näin pronssiotteluun, jossa hän sai vastaansa ensimmäisen vastustajansa Adam Butlerin, joka hävisi semifinaaliottelunsa. Tällä kertaa Paul-Martin oli paremmin tietoinen vastustajansa taktiikasta ja onnistui paremmin otetaistelussa. Hieman ennen kolmatta minuuttia onnistui heittämään vastustajansa tehokkaasti taiotoshilla, ja näin Paul-Martin voitti hienon kilpailupäivän päätteeksi pronssia.
Paul-Martinin viikonloppu jatkui harjoitusleirin merkeissä. Brittijudokat olivat teknisiä ja heidän tyylistään oli hyvä ottaa oppia. Yhtä hienoa oli Paul-Martinin kannalta saada uusia ystäviä.